Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

Draag je ons ensemble een warm hart toe? Ben je gepassioneerd liefhebber van onze muziek? Wil je een steentje aan onze toekomst bijdragen en de handen uit de mouwen steken? Meld je aan als vrijwilliger!

Música Temprana, in 2001 opgericht door Adrián Rodríguez Van der Spoel, vertelt het verhaal van de Europese muziek die vanaf Columbus in Latijns-Amerika terechtkwam, en daar onder invloed van kolonialisme en culturele vermenging tal van veranderingen onderging.  We vestigen de aandacht op de stemmen en processen die erin doorklinken; op de betekenis die dat destijds had en nu kan hebben. Música Temprana biedt – via de schoonheid van muziek – inzicht in die geschiedenis: in de verschrikkingen, de menselijkheid en de relevantie ervan voor het heden.

Música Temprana brengt een uniek geluid naar de (inter)nationale podia. Het repertoire én het gebruikte instrumentarium weerspiegelen de rijke en weerbarstige geschiedenis en de enorme culturele diversiteit van Latijns-Amerika. We spelen zowel Spaanse renaissance, barok uit Latijns Amerika als hedendaagse muziek uit datzelfde continent,  en vrijwel alles wat daartussen zit of er verband mee houdt. We proberen daarbij recht te doen aan de verschillende invloeden, of deze nu inheems, Creools, Europees of een mix hiervan zijn.

Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en bracht zeven albums uit. In toenemende mate ontwikkelt Música Temprana andere materialen zoals video’s en podcasts om de verhalen te vertellen die door de muziek worden omringd.

Om bovenstaande artistieke ambities én intenties waar te maken zoekt de stichting Música Temprana enthousiaste vrijwilligers. Draag je ons ensemble een warm hart toe? Ben je gepassioneerd liefhebber van onze muziek? Wil je een steentje bijdragen? We zoeken mensen voor allerlei soorten taken, zowel structureel als incidenteel:

Websitebeheer

Onze website is een belangrijk visitekaartje richting de hele wereld. De websitebeheerder houdt de site actueel door zelf te schrijven en/ of  mensen aan het schrijven te zetten. Voor 2022 staat op het programma de site (deels) in het Engels en Spaans te vertalen. De website draait op een WordPressplatform. Je kunt terugvallen op technische support.

Nieuwsbriefbeheer

Onze nieuwsbrief wordt circa zes keer per jaar verstuurd, plus incidenteel extra nieuwsberichten. Het is daarmee een belangrijk middel om met onze fans en sponsors te communiceren.  De nieuwsbriefbeheerder zorgt dat onze nieuwsbrief regelmatig verschijnt; schrijft daarvoor zelf en/ of zet mensen aan het schrijven. Heb je een zwak voor doelgroep-segmentatie en heb je zin om je tanden te zetten in ons contactenbestand? Graag! De nieuwsbrief draait op het platform Mailchimp.

CD-verkoop (op locatie)

Tijdens onze concerten vliegen onze albums gelukkig nog altijd als warme broodjes over de toonbank. We zoeken door het hele land vrijwilligers om bij de verkoop te helpen.

Logistiek

Onze producties vereisen nogal wat logistiek. Alle helpende handen zijn welkom:

  • Chauffeur (rijbewijs AB; ervaring met grotere (9 persoons) bussen is een pré)
  • Ondersteuning productie bij kleine projecten
  • Hand en spandiensten rondom onze repetities en concerten. Koffie/ thee, boodschappen, catering.

Vertalers (EN/ ES/ NL)

In toenemende mate richt MT zich op het buitenland. We zoeken mensen die incidenteel vertalingen willen maken van onze teksten. In de meeste gevallen gaat het om NL à EN en ES à EN. Je hoeft geen professioneel vertaler te zijn (mag uiteraard wel), maar we vragen wel dat je de taal op (near) native niveau beheerst. Een vlotte pen is ook een pré!

Social media

Via Insta, Twitter en Facebook houden we onze achterban op de hoogte. Vind je het leuk om onze pagina’s te onderhouden rondom projecten? Je krijgt veel vrijheid om campagnes op te zetten; uiteraard gelinkt aan de inhoud van het project.

Ben je nieuwsgierig geworden? Geïnteresseerd? Geprikkeld om aan de slag te gaan? Neem contact op via onderstaande knop.

Scroll to top