Avecillas sonoras

Een cd met voornamelijk villancicos voor 2 stemmen, sopraan ( Marisú Pavón) en mezzosopraan ( Xenia Meijer) uit de rijke 18e eeuwse archieven van de grote kathedralen in Latijns-Amerika. Werken van componisten die vanuit Europa naar de nieuwe wereld trokken, zoals Juan de Araujo en Domenico Zipoli, en van musici die in Latijns-Amerika geboren zijn, zoals Antonio Durán de la Mota.

In deze muziek is de invloed van de volksmuziek duidelijk hoorbaar, met name in het dansante ritme dat gekenmerkt wordt door het veelvuldige gebruik van driedelige maatsoorten. Slaven uit Afrika brachten hun eigen ritmes mee naar de nieuwe wereld en die zijn duidelijk terug te horen in de Villancicos negros of Guineos (Tarará, qui yo soy Antón) en in de Cumbee.

Ook al zijn deze werken gevonden in kerkelijke archieven, de teksten zijn geschreven in de volkstaal, en soms zelfs in dialectvormen. 

Gitaar en slagwerk zorgen voor een authentieke klank, die versterkt wordt door de inzet van musici die komen uit de traditie van volksmuziek in Latijns-Amerika.

€20,-

Music preview

Het resultaat van al die inspanningen levert ongekende muziek van pure schoonheid op, in een idioom dat al snel zo vertrouwd wordt dat het net lijkt alsof het er altijd al is geweest, of nooit is weggeweest. Het is de ideale verweving van volks- met kunstmuziek, het parfum van geurige bloemen in de ochtenddauw, van zingende nachtegalen en gewonnen liefde, maar ook van klaagzang en tranenregens
— Opus Klassiek

Musici op dit album

Adrián Rodríguez Van der Spoel – artistiek leider, tenor, gitaar & slagwerk

Marisú Pavón – sopraan, Xenia Meijer – mezzosopraan, Gabriel Aguilera Valdebenito – zang, gitaar & slagwerk, Regina Albanez – gitaar & theorbe, Bárbara Cerón – harp, Nicholas Milne – gamba, Claudio Ribeiro – orgel & klavecimbel

Op alle bestellingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

  • Plaats uw bestelling

  • Prijs: € 20,00
  • *Bij uw bestelling wordt €4,95 verzendkosten berekend. Neem contact op voor verzending naar buitenland.
  • € 0,00
  • Uw gegevens

  • American Express
    MasterCard
    Visa
    Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
     
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top