Laden Concerten
Zoek Concerten

Concertagenda

Concerten Lijst navigatie

februari 2017

CD-presentatie: La Esfera de Apolo

25 februari 20.15 - 22.15
Lutherse Kerk Groningen,
Haddingestraat 23
Groningen,
+ Google Maps
imageamsterdamleeg

José de Orejón y Aparicio was de eerste in Latijns-Amerika geboren musicus die in Lima als kapelmeester werd aangesteld. Het leven van deze vergeten achttiende-eeuwse meester valt samen met een piek in de culturele ontwikkeling van de Peruaanse hoofdstad. Orejón vertegenwoordigt de Italianisering van de muziek met virtuoze uitbarstingen voor viool en zang. Zijn muziek is tegelijk typisch Peruaans met krachtige thema’s, delicate harmonieën en energieke ritmes.

Meer weten »
maart 2017

Misa Criolla

11 maart 20.15 - 22.15
De Doelen,
Rotterdam,
+ Google Maps
Misa Criolla._FC_ Simon Van Boxtel

Opnieuw brengen we de Misa Criolla. Ditmaal combineren we deze beroemde mis met muziek van Montverdi (de grondlegger van de barokmuziek) en Domenico Zipoli (Een Italiaanse componist die carrière maakte in Latijns-Amerika)

Meer weten »

Lezing Orejón y Aparicio

30 maart 19.00 - 20.30
Instituto Cervantes,
Domplein 3
Utrecht,
+ Google Maps
Orejon signature

Adrián Rodríguez Van der Spoel geeft een lezing over het leven van componist José de Orejón y Aparicio, zijn muziek en het 18e eeuwse Lima. Studenten van het Conservatorium Utrecht spelen live enkele delen uit het oeuvre van Orejón. In samenwerking met Instituto Cervantes en het Utrechts Conservatorium.

Meer weten »
mei 2017

Melancolia m.m.v. Francesco Corti

7 mei 14.15 - 16.15
Orgelpark Amsterdam,
Gerard Brandtstraat 26
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
wood

Spaanse Renaissance liederen en motetten over verdriet en rouw Música Temprana brengt een programma van componisten uit de kringen van de adel rond 1500, die een melancholieke stijl van hoge kwaliteit ontwikkelden, zowel in de muziek als in de poëzie. De stijl is intiem, bijna terughoudend, wordt nergens spectaculair. De klaagzangen worden begeleid door oude instrumenten zoals de viola de arco (stok), vihuela de mano (hand) en de harp. Met medewerking van organist Francesco Corti. Hij gaat op het Van…

Meer weten »
+ Exporteer Vermelde Concerten