Guerrero: El viaje de Jerusalem

Francisco Guerrero maakte in 1588 een bedevaart naar Jeruzalem. Dit programma is een muzikale reconstructie van deze reis met muziek van Guerrero, Morales, improvisaties op Ud en fragmenten uit Guerrero’s dagboek.

Lees meer

José de Orejón y Aparicio

José de Orejón y Aparicio was de eerste native kapelmeester in Lima. Hij schreef virtuoze muziek, gebaseerd op de Italiaanse en Spaanse barok, maar met een eigen geluid.

Lees meer

Bailes, Tonadas & Cachuas

Een Spaanse bisschop noteerde in de 18e eeuw muziek die hij in Peru op straat hoorde. De muziek is volks, maar heeft onmiskenbaar Europese invloeden.

Lees meer

Salvo la Fama y la Gloria

Salvo la Fama y la Gloria is een veelzijdig programma met volkse villancico’s, verfijnde cancions en heldhaftige romances.

Lees meer

El Canto de la Sibila

In de van oorsprong heidense Canto de la Sibila wordt het einde der tijden op een indringende manier bezongen. Componisten als Morales en Cordoba componeerden responsen op de verzen van de Canto.

Lees meer

Misa Criolla

Met dit programma laat Música Temprana zien dat de wereldberoemde mis van Ramirez regelrecht uit de Latijns-Amerikaanse baroktraditie stamt.

Lees meer

Melancolia

Música Temprana brengt een programma van componisten uit de kringen van de Spaanse adel rond 1500, die een melancholieke stijl van hoge kwaliteit ontwikkelden.

Lees meer

Josquin in Spain

Vlaamse en Spaanse muziekkapellen tekenden voor de muziek aan het hof van Karel V en Filips II. Maar hoe zou Josquin geklonken hebben in de Spaanse traditie?

Lees meer