Podcast: Misa Criolla Luistergids

In samenwerking met presentatrice Beitske de Jong duikt Música Temprana in het genre van de podcast. In deze driedelige serie presenteren we een uitgebreide luistergids over ons programma rondom de Misa Criolla.   Aflevering 1
In deel 1 spreekt Beitske de Jong (NPO Radio 4) met artistiek leider Adrián Rodríguez Van der Spoel over het ontstaan van de Misa Criolla, over componist Ariel Ramírez, over de charango én over verschillende ritmes in de Misa. Maar eerst: hoe spreek je Misa Criolla nou eigenlijk uit?

  Aflevering 2
In de tweede aflevering van onze Misa Criolla Luistergids gaan we nog wat dieper in op de verschillende ritmes van de Misa Criolla en de belangrijke rol van de bombo, een percussie-instrument. Daarnaast vertelt Adrián over de vrijheid die de partituur van Ramírez biedt voor een eigen interpretatie van de uitvoerder. En: is de Misa kunst of kitsch?

  Aflevering 3
In de derde en laatste aflevering van deze luistergids duiken we de geschiedenis is en gaan we op zoek naar het muzikale voorland van de Misa Criolla. Hoe heeft de muziek die in het spoor van Columbus naar Latijns-Amerika werd gebracht zich ontwikkeld en hoe heeft Ramírez zich hierdoor laten beïnvloeden. Was hij zich hiervan eigenlijk wel bewust?