Concertenreeks Salvo la Fama y la Gloria

In april toert Música Temprana rond met Salvo la Fama y la Gloria, een veelzijdig programma met volkse villancico’s, verfijnde cancions en heldhaftige romances. De liederen verhalen onder andere over de slag om Granada, over een christelijke man die tegelijkertijd verliefd wordt op drie Moorse meisjes en over een priester die alle vrouwen in omgeving probeert te verleiden. De muziek is van de hand van Juan del Encina, Pedro de Lagart, Moxica, Pedro de Escobar en Juan Ponce.

Zangers, trombones, fluit, cornetto, vihuelas en harp

De basis voor de Latijns-Amerikaanse barokmuziek ligt in de Spaanse renaissance. Veel muziek die werd meegenomen door de zeevaarders kwam uit het Cancionero de Palacio. In dit liedboek stonden populaire liederen uit alle lagen van de samenleving in een meerstemmige zetting. Música Temprana laat met een rijke bezetting van zangers, trombones, fluit, cornetto, vihuelas en harp deze wereld voor even weer tot leven komen.

Concerten

14 april in Maassluis, 20 april in Utrecht en 21 april in Beek-Berg en Dal. Voor meer informatie en kaartverkoop, klik hier.