Laden Evenementen

« All Evenementen

Extra: Crossing Baroque

31 juli 20.00 - 21.00

| Tickets
Música Temprana
Cueto / Pinto Lyon / Smith / Rodríguez Van der Spoel

Dit programma is een gezamenlijke inspanning van vier musici die elkaar hebben ontmoet bij Música Temprana. Hoewel het strikt genomen geen MT-concert betreft, delen we het wel graag met u.

Met ons vieren werken we zowel aan het barokrepertoire als aan de traditionele muziek van de landen waar we vandaan komen. De hoofdrolspelers van dit programma zijn, naast de zangstem, twee barokinstrumenten: de viola da gamba en de gitaar. We nemen enkele traditionele elementen uit het Engelse, Spaanse, Chileense en Argentijnse repertoire en verbinden het met de 17e en 18e eeuw, waarbij we oude muziek vanuit een andere hoek laten horen.

In het eerste blok wordt The Lancashire Pipes geïntroduceerd, een anonieme Engelse 17e-eeuwse compositie voor de gamba, waarbij twee snaren over elkaar worden gekruist om een doedelzak-regulator te imiteren, dat is de doorgaande toon die zo kenmerkend is voor het instrument. Uit het gitaarboek van Santiago de Murcia uit 1730 komen de stukken Gaytas, Paysanas en Folias Gallegas, ook geïnspireerd op de doedelzak. In een volgend blokje brengen we werken uit de koloniale periode uit Zuid-Amerika. In het laatste blok horen we moderne liederen uit Argentinië en Chili, die duidelijke invloeden uit de barokperiode hebben.

Het programma duurt een uur en kent geen pauze. Er worden geen consumpties geserveerd.

Dit concert wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten

Gegevens

Datum:
31 juli
Tijd:
20.00 - 21.00
Website:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/14920/tickets/

Locatie

Witte Kerk
Raadhuisweg 32
Heiloo, 1851 BB